Am told to run Spore with the Mod Launcher even though I ran it with the mod Launcher

Found a bug in a 9.r beta? Let us know here, so we can fix it.
Forum rules
1. Please post only ONE bug per THREAD. If you have multiple bugs to report, create a thread FOR EACH BUG.

2. Please NAME your THREADS as DESCRIPTIVELY as possible.

3. Please DO NOT CREATE report threads for bugs which have already been reported. This produces REDUNDANT BUG REPORTS, which slows down development by making it harder for me to read, reports and fix the bugs mentioned within them. This also applies for bugs which have been fixed and moved accordingly, so CHECK the FIXED BUGS subforum BEFORE POSTING. Previously-submitted bug reports can be found here: viewforum.php?f=174
User avatar
bobtheotakuweaboo
Recruit
Recruit
Posts: 5
Joined: Tue Sep 17, 2019 10:09 am

Am told to run Spore with the Mod Launcher even though I ran it with the mod Launcher

Unread postby bobtheotakuweaboo » Wed Sep 18, 2019 1:33 am

Opening the mod launcher takes me to cmd.exe, and after a while I get the steam preparing to launch popup. After being taken to my galaxy, I am told to launch the game through my SporeModAPI Launcher. Uninstalling and reinstalling DI does not work. I use Steam for Spore, have GA and the C&C parts pack and a Bot Parts mod(.package file) and DI is in Beta 2 - 3 - 2.

User avatar
rob55rod
Tech Support
Tech Support
Sergeant Major of the Davo Army
Sergeant Major of the Davo Army
Posts: 3821
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.

Re: Am told to run Spore with the Mod Launcher even though I ran it with the mod Launcher

Unread postby rob55rod » Wed Sep 18, 2019 3:39 am

Surprising as this may sound...this issue actually has nothing to do with Dark Injection.

Steam Spore has a tendency to mess with the Spore ModAPI Launcher Kit in some really weird ways. This is one of them. Sadly, I fear the only solution to this is to transfer your keys to Origin, backup your creations and save data, uninstall Steam Spore, and install Origin Spore in its place, assuming you don't want to pay for a second copy of the game (and obviously it'd be absurd of me to ask you to do that).

I'm sorry I don't have a more reasonable answer to provide.
Having trouble with the Spore ModAPI Launcher Kit? Let us know here!

If you're reading this, you have my permission to build off of my mods as long as I am credited. Please don't mirror my work unaltered, unless I no longer provide a working download.

User avatar
bobtheotakuweaboo
Recruit
Recruit
Posts: 5
Joined: Tue Sep 17, 2019 10:09 am

Re: Am told to run Spore with the Mod Launcher even though I ran it with the mod Launcher

Unread postby bobtheotakuweaboo » Thu Sep 19, 2019 8:17 am

rob55rod wrote:Surprising as this may sound...this issue actually has nothing to do with Dark Injection.

Steam Spore has a tendency to mess with the Spore ModAPI Launcher Kit in some really weird ways. This is one of them. Sadly, I fear the only solution to this is to transfer your keys to Origin, backup your creations and save data, uninstall Steam Spore, and install Origin Spore in its place, assuming you don't want to pay for a second copy of the game (and obviously it'd be absurd of me to ask you to do that).

I'm sorry I don't have a more reasonable answer to provide.

Thanks a ton! The mod is amazing!

User avatar
rob55rod
Tech Support
Tech Support
Sergeant Major of the Davo Army
Sergeant Major of the Davo Army
Posts: 3821
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.

Re: Am told to run Spore with the Mod Launcher even though I ran it with the mod Launcher

Unread postby rob55rod » Thu Sep 19, 2019 2:50 pm

bobtheotakuweaboo wrote:
rob55rod wrote:Surprising as this may sound...this issue actually has nothing to do with Dark Injection.

Steam Spore has a tendency to mess with the Spore ModAPI Launcher Kit in some really weird ways. This is one of them. Sadly, I fear the only solution to this is to transfer your keys to Origin, backup your creations and save data, uninstall Steam Spore, and install Origin Spore in its place, assuming you don't want to pay for a second copy of the game (and obviously it'd be absurd of me to ask you to do that).

I'm sorry I don't have a more reasonable answer to provide.

Thanks a ton! The mod is amazing!

Glad to hear you're enjoying it.
Having trouble with the Spore ModAPI Launcher Kit? Let us know here!

If you're reading this, you have my permission to build off of my mods as long as I am credited. Please don't mirror my work unaltered, unless I no longer provide a working download.


Return to “DI 9.r Bug Reports”